Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

antracyt 21:31, 12 lut 2022

Ta koncepcja podoba mi się połowicznie. Kusi mocno, ale równie mocno lubię obmyślać, przesadzać, kupować rośliny. Zdecydowanie musiałabym mieć jedno i drugie
lilarose 21:41, 12 lut 2022

Mgduska napisał(a)
I Ty, Kaśko pytasz, co byśmy wtedy robiły w ogrodach? To ja Ci powiem - spotkanka, bibki, ogniska, kina pod chmurką, turnieje, rocznice, degustacje, śniadania i kolacje, łapanie spadających gwiazd, kąpiele w strugach deszczu, domki na drzewie, wspinaczki do tychże, stogi ze skoszonej trawy, konkursy, bukiety, wianki, a przede wszystkim byśmy podziwiały, jak pięknie wszystko sobie rośnie samo - roboty by było, że hej!

aaaaa!
o mamo, jak ja czekam na to wszystko!
Mieliśmy tak cudne zakończenie sezonu u mnie na działeczce, kupa ludu się zeszła, gotowaliśmy razem a potem chodziliśmy całą chmarą na inne działeczki zglądać widoki na fosę
a teraz już tylko czekamy, by zrobić otwarcie!
pyszne jedzenie, cudne rozmowy, śmiechy- tak, tego nam trzeba po okropnej zimie!
kawki, śniadania, kina pod chmurką
zaraz się rozpłaczę z radości, że to już za chwileczkę się wydarzy
a sio, ty okropna zimo, a sio!

ale wiesz, tetrisy mają swój urok- ja chyba lubię, jak mi czaszka dymi

lilarose 21:50, 12 lut 2022

antracyt napisał(a)
Ta koncepcja podoba mi się połowicznie. Kusi mocno, ale równie mocno lubię obmyślać, przesadzać, kupować rośliny. Zdecydowanie musiałabym mieć jedno i drugie

zgadzam się z Zuzą, życie bez kupowania roślin straciłoby swój urok. Nie możemy z tego rezygnować.
przesadzanie i obmyślanie też,
tak
Mgduska 22:19, 12 lut 2022

Zdaje się, że ja mam w ogrodzie znacznie więcej do zrobienia z takich ciężkich, podstawowych rzeczy.
Chodzi o to, żeby mieć ten szkielet - przygotowane rabaty, gdzie można sobie dla frajdy coś przestawiać. A teraz jak coś wyjmę, bo mi mi nie pasuje - to jest lipa na całego - no nie ma miejsca!
Albo myślę sobie - zaproszę tego i tego, ale najpierw ogarnę to i tamto, i nieraz na ogarnianiu się kończy, bo wciąż tyle do zrobienia A łikendy takie krótkie.
Więc te dwa miesiące wyłącznie zajęcia się ogrodem bardzo by mnie urządziły.
ryska 19:53, 13 lut 2022

Mgduska napisał(a)
I Ty, Kaśko pytasz, co byśmy wtedy robiły w ogrodach? To ja Ci powiem - spotkanka, bibki, ogniska, kina pod chmurką, turnieje, rocznice, degustacje, śniadania i kolacje, łapanie spadających gwiazd, kąpiele w strugach deszczu, domki na drzewie, wspinaczki do tychże, stogi ze skoszonej trawy, konkursy, bukiety, wianki, a przede wszystkim byśmy podziwiały, jak pięknie wszystko sobie rośnie samo - roboty by było, że hej!

Rozmarzyłam się Jakieś wewnętrzne dziecko mi obudziłaś
Mgduska 21:09, 13 lut 2022

ryska napisał(a)

Rozmarzyłam się Jakieś wewnętrzne dziecko mi obudziłaś

Po to jest ogród, dla mnie tak jest. Nie dla prestiżu, nie elegancja-Francja, tylko radość życia i z życia, które mi tam łazi, bzyczy, kiełkuje albo śpiewa
Szymka 21:46, 13 lut 2022

lilarose napisał(a)

aaaaa!
o mamo, jak ja czekam na to wszystko!
Mieliśmy tak cudne zakończenie sezonu u mnie na działeczce, kupa ludu się zeszła, gotowaliśmy razem a potem chodziliśmy całą chmarą na inne działeczki zglądać widoki na fosę
a teraz już tylko czekamy, by zrobić otwarcie!
pyszne jedzenie, cudne rozmowy, śmiechy- tak, tego nam trzeba po okropnej zimie!
kawki, śniadania, kina pod chmurką
zaraz się rozpłaczę z radości, że to już za chwileczkę się wydarzy
a sio, ty okropna zimo, a sio!

ale wiesz, tetrisy mają swój urok- ja chyba lubię, jak mi czaszka dymi

A my dzisiaj zrobiliśmy sobie z sąsiadami nieoficjalne otwarcie na 6 działek Ognisko, kiełbaski, kieliszeczek nalewki. Piękne słońce było
Magara 22:24, 13 lut 2022

Mgduska napisał(a)

Po to jest ogród, dla mnie tak jest. Nie dla prestiżu, nie elegancja-Francja, tylko radość życia i z życia, które mi tam łazi, bzyczy, kiełkuje albo śpiewa

A w ramach radości życia coś dziś podziałałaś?
lilarose 22:26, 13 lut 2022

Szymka napisał(a)

A my dzisiaj zrobiliśmy sobie z sąsiadami nieoficjalne otwarcie na 6 działek Ognisko, kiełbaski, kieliszeczek nalewki. Piękne słońce było

zazdro!
myśmy cięli dziś bezlitośnie, nie było przebacz
ryska 22:30, 13 lut 2022

Mgduska napisał(a)

Uśmiechnęłam się szeroko na to łażenie po drzewach, taniec w strugach deszczu i noc pod gwiazdami
Twoja definicja ogrodu jest mi bardzo bliska.