Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Mary 07:26, 29 mar 2023

Magara napisał(a)
Chyba znalazłam
Ale zamiast "robić robotę", zamiast omiatać pajęczyny czy czytać książkę, pół dnia informacji o grabach szukam, eh....

Nigdy więcej zakupów roślinnych, co do których:
- nie ma pewności czy zostaną dostarczone o czasie, a nie przed czasem czy po czasie,
- nie ma pewności w jakim okresie wegetacji będą jak faktycznie do mnie przyjdą,
- nie ma pewności czy pogoda będzie sprzyjała w ich posadzeniu,
- nie ma pewności czy pogoda pozwoli mi na uprzednie przygotowanie miejscówki.
Czyli nigdy więcej zakupów zimowych
Jak za rok w porze zimowej albo na przedwiośniu zacznę coś przebąkiwać o zamówieniach to mnie walcie po łbie

Obawiam się, że nie będzie komu rzucić kamieniem, bo wszyscy też będą winni.
Agatorek 07:52, 29 mar 2023

Magara napisał(a)

Nigdy więcej zakupów roślinnych, co do których:
- […]

Eeee, większość tak se obiecuje

Albo „nigdy więcej zakupów przez net” i w następnym sezonie już się o tym nie pamięta
mrokasia 08:18, 29 mar 2023

Tiaaaa .
Mgduska 08:48, 29 mar 2023

No tak, teraz to tylko stacjonarnie. Ja też wolałabym tak, ale niektóre fajne odmiany są nie do dostania. Chociaż Cyrzan nieraz mnie zaskoczył, że ma coś, o czym nie śmiałam myśleć.
Basieksp 10:03, 29 mar 2023

Zakupy przez net to właśnie zimą, jak się tęskni za wiosną najfajniej się wybiera i kupuje, oo i tu jest cały problem ale z drugiej strony, za oknem szaruga, długie wieczory, no trzeba sobie to jakoś umilić
Kordina 10:05, 29 mar 2023

Taaa, to jest jak z noworocznymi postanowieniami, są na jedną chwilę, a chwil w roku jest multum
MartaCho 10:54, 29 mar 2023

Magarku, my sadziliśmy nasze graby w weekend majowy i Danusia radziła wówczas obciąć, więc radzę Ci teraz i ja- spokojną bądź i tnij Będą żyć.
Martka 15:36, 29 mar 2023

Magaro, Ty się tu nie zarzekaj Ryzyko czasem musi być! posadzisz, urosną, będą cieszyć i zdobić i chronić.
ajka 17:02, 29 mar 2023

Magara napisał(a)
Chyba znalazłam

Jak za rok w porze zimowej albo na przedwiośniu zacznę coś przebąkiwać o zamówieniach to mnie walcie po łbie

Ja już to sobie w zeszłym roku obiecałam i tego się trzymam, w szczególności przez internet. Pokupywałam wczesna wiosną jakieś rośliny, część potem przemarzła, a część była taka licha, że miesiąc czy dwa miesiące później kupiłam rośliny dwa razy większe i dwa razy tańsze.
Joku 18:08, 29 mar 2023

Graby mają tendencję do płaczu czyli wycieku soków po cięciu w momencie ruszania wegetacji. Więc sadź najszybciej jak to możliwe i tnij albo, jeżeli się nie wyrobisz, posadź i odczekaj do drugiej połowy maja lub początku czerwca. Chyba dasz radę tyle wytrzymać?