Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

Milka 13:21, 08 gru 2012

Wiktorio, ten taras i wszystko wokół niego, zachwyca mnie i zaprasza do relaksu...jest tak tajemniczo
Mala_Mi 14:59, 08 gru 2012

Grill przy tarasie moje marzenie na przyszłość... twój mi się bardzo podoba Pokaż kiedy z bliższej odległości
Ja jak ty nie mogę zrezygnować z zupy szczawiowej.. jedna z moich ulubionych, bo ogólnie za zupami nie przepadam. Dlatego też mam w ogrodzie szczaw, tylko ja go siekam i robię do słoiczków.. taki jest dla mnie smaczniejszy niż świeży.....
Rabarbaru nie pędzę, ale jako dziecko zawsze lubiłam jeść łodygi rabarbaru obrane, zanurzone w cukiernicy ....... teraz mam rabarbar do tych samych celów Tylko staram się mniej cukru zużywać...
Dasia 15:46, 08 gru 2012

Rabarbar, gril - widzę, że tu na chwilę można o zimie zapomnieć
A przy okazji mam pytanie dotyczące grila - często go używacie? Zastanawiam się nad taką lokalizacją bliską domu, dym się do domu nie wciska?
Urszulla 15:48, 08 gru 2012

To zdjęcie tarasowe i mnie zachwyca
nieszka 16:51, 08 gru 2012

To o tej wierzbie przy tarasie kiedyś pisałaś że już jej nie ma?
Wygląda mi na "płaczącą" czyi taką jak ja mam u siebie i zastanawiam się czy coś mi będzie pod nią chciało rosnąć. Bo jak się przymierzałam do sadzenia pod nią to korzenie dosyć płytko były...
beta 18:12, 08 gru 2012

zdjęcie tarasowe piękne skłania do refleksji i przywołuje miłe wspomnienia

grill też mi wpadł w oko

Mala_Mi 11:20, 09 gru 2012

Widzę, że buszujesz po wątkach wiec zajrzałam..co ciekawego, ale widzę, ze najpierw wędrujesz
Pozdrawiam i na razie uciekam z forum....
vita 12:17, 09 gru 2012

Hej, Aniu
Pobuszowałam, odwiedziłam parę miejsc, staram się nie robić zaległości, a mam jeszcze kilka.

irena_milek napisał(a)
Wiktorio, ten taras i wszystko wokół niego, zachwyca mnie i zaprasza do relaksu...jest tak tajemniczo

Brakuje mi tej tajemniczości, bo trochę jednak przy tarasie się zmieniło. Zastanawiam się, czy nastąpi kiedyś taki czas, że ze zmianami skończę? Tymi najistotniejszymi zmianami?

Dasiu, grill nie jest w najbliższym sąsiedztwie domu, od tarasu oddziela go jeszcze pergola, tak, że problemu z dymem nie ma żadnego. Przyznaję, że częściej służy jako nisza dla rzeźb, niż jako ruszt.

Agnieszko, to była wierzba płacząca, sporo z nią przeszłam. Była ogromna, korzeniami wybrzuszała mi już kostki przy tarasie, zrzucała mnóstwo liści (codziennie trzeba było zamieść) no i chorowała (najgorszy był chyba pienik, były lata, że ,plucie' było intensywne i niezbyt przyjemne).
Z ulgą przyjęłam rozłupanie jej w końcu, przez gwałtowną, letnią nawałnicę. Chociaż huk i moment zobaczenia pobojowiska był szokujący! Teraz jest bezproblemowo, ale...pusto staszliwie.
Pod wierzbą niewiele się utrzyma. U mnie jedynie bluszcz i barwinek dawały radę.
Kępy pierwiosnków musiałam już często podlewać.

Ula, Beta, dzięki za wizytę

vita 12:23, 09 gru 2012

asc napisał(a)
Grill przy tarasie moje marzenie na przyszłość... twój mi się bardzo podoba Pokaż kiedy z bliższej odległości
Ja jak ty nie mogę zrezygnować z zupy szczawiowej.. jedna z moich ulubionych, bo ogólnie za zupami nie przepadam. Dlatego też mam w ogrodzie szczaw, tylko ja go siekam i robię do słoiczków.. taki jest dla mnie smaczniejszy niż świeży.....
Rabarbaru nie pędzę, ale jako dziecko zawsze lubiłam jeść łodygi rabarbaru obrane, zanurzone w cukiernicy ....... teraz mam rabarbar do tych samych celów Tylko staram się mniej cukru zużywać...

Aniu, chyba lepiej zaiwestować w porządnej klasy przenośny grill, niż kombinować z nim na stałe.
Mój grill był zaaranżowany na szybko, przy okazji wznoszenia muru działowego, czymś chciałam rozbić nudną ścianę. Trochę teraz żałuję. A rabarbar zanurzany w cukiernicy? Gdzie te czasy???
Madzenka 12:50, 09 gru 2012

VIta ale narobiłaś mi ochoty zupą szczawiową i ciastem z rabarbarem....
Ogród z wierzbą i bez zachwyca! Ale nie dziwię się, że jesteś szczęśliwa, że wierzby nie ma. Wierzby są i owszem piekne nad stawem lub rzeką ale w ogrodzie jej ekspansywność jest nie do opanowania...
I zgadzam się w 100% że lepszy jest grill przenośny.