Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Brzozowadzie... 19:43, 09 lip 2019

To ja mam na pewno canadensis. Te pączki perełki mnie zachwycały
mrokasia 19:45, 09 lip 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Ty, ja kupiłam takie same jak Twoje, a u mnie nazywały się canadensis I zdecydowanie lubią wilgoć i cień. Te moje Podwoiły wielkość w ciągu trzech miesięcy i dłuuugo w cieniu kwitły, a na dodatek mają mnóstwo młodych sadzoneczek do pobrania na jesień.
P.S. Witam po przerwie

Anda napisał(a)
Canadensis i sylvestris są podobne, ale jednak inne, zwłaszcza z liści

sylvestris
https://cdn.shopify.com/s/files/1/1069/2032/products/Anemone_sylvestris_2_nbrcg_wi_1024x1024.jpg?v=1509446393

canadensis
https://cdn.shopify.com/s/files/1/1069/2032/products/Anemone_canadensis_3_nbrcg_wi_1024x1024.jpg?v=1509442027

Agatko, witaj z powrotem .
Dzięki Andzie (wieeeelki cmok ) jestem na 100% pewna, że moje to silvestris. Mają drobne, mocno powcinane listki. Chwała Bogu .

Swoją drogą ile jest odmian zawilców!
Anda 19:47, 09 lip 2019

No, czyli wszystko jak powinno być Brawo dziewczyny Agatka ma odpowiednie dla siebie, a Ty Kasiu dla siebie. Jeszcze tylko żeby dobrze rosły (tfu tfu przez lewe ramię ).
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Brzozowadzie... 19:56, 09 lip 2019

No to super, najwyżej za rok umówimy się na wymianę ewentualnych nadwyżek U mnie duużo suchych miejsc, a Ty wcisniesz na swoją piękną cienistą
mrokasia 20:03, 09 lip 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
No to super, najwyżej za rok umówimy się na wymianę ewentualnych nadwyżek U mnie duużo suchych miejsc, a Ty wcisniesz na swoją piękną cienistą

Bardzo dobry plan .
Gruszka_na_w... 20:38, 09 lip 2019

mrokasia napisał(a)

No trochę się pocieszyłam .
Ale kurcze, nie chciałabym co roku przekopywać rabat...

Uśmiałam się po pachy. Gosiek też mi tłumaczyła, że ciągłe rewolucje to kwintesencja ogrodniczkowania.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 21:10, 09 lip 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Uśmiałam się po pachy. Gosiek też mi tłumaczyła, że ciągłe rewolucje to kwintesencja ogrodniczkowania.

Tu się nie ma co śmiać .
Helen 21:52, 09 lip 2019

Ewa, super podsumowanie zawilców zrobiłaś. Spisałam na moją ściągę
Gruszka_na_w... 22:20, 09 lip 2019

mrokasia napisał(a)

Tu się nie ma co śmiać .

Z tego właśnie powodu powstrzymuję się przed sadzeniem nowych bylin. One zawsze będą wymagały dopieszczania, dzielenia itd. I w zasadzie, tak jak pisze Makadamia, efekt wizualny każdego roku będzie inny.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 23:42, 09 lip 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Z tego właśnie powodu powstrzymuję się przed sadzeniem nowych bylin. One zawsze będą wymagały dopieszczania, dzielenia itd. I w zasadzie, tak jak pisze Makadamia, efekt wizualny każdego roku będzie inny.

To prawda, z bylinami to ruletka . Z trawami też. Krzewy i drzewa są bardziej przewidywalne.