Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Mgduska 09:36, 17 lut 2022

Helen napisał(a)
Też obstawiam skalnicę, u mnie już ma malutkie pączki.

No proszę, czyli już niedługo
mirkaka 10:14, 17 lut 2022

Tematem sąsiadów można by zajechać sobie nerwy, lepiej robić swoje, po swojemu i cieszyć się swoimi sukcesami, a nuż dobry przykład przemówi Chociaż mi się wydaje, że sąsiedzi mi współczują, że znowu coś muszę robić w ogrodzie

Uśmiałam się, kocham takie teksty, mi chyba też współczują
Roocika 10:55, 17 lut 2022

Magda, u nas też w weekend był taki wredny śnieg, leżał chyba do poniedziałku.

U mnie to już sąsiedzi jawnie mi mówią, że nam współczują

Pozdrowienia przesyłam.
Mgduska 11:14, 17 lut 2022

Jak jawnie, to przynajmniej się możesz odnieść, np. zapytać, czy wyglądasz na nieszczęśliwą, bo szczęście Cię akurat rozpiera, jak tak sobie kopiesz i sadzisz. Rycie jest źródłem endorfin, co potwierdzają badania naukowe itd, ależ Ci ludzie nic nie wiedzą, jak dzieci we mgle.
Magara 14:46, 17 lut 2022

Mgduska napisał(a)

Z tym słowem "podobnie" kojarzy mi się nieodmiennie historia, jak wybrałam kolor ścian, a wykonawca kupił "podobny" Na szczęście to nie były moje ściany, a miejsce, do którego wybierałam na tyle pojemne, że i "podobne" uszło.

Szczęśliwie ściany można przemalować a roślinę przesadzić
KasiaBawaria 15:38, 17 lut 2022

Mgduska napisał(a)
Jak jawnie, to przynajmniej się możesz odnieść, np. zapytać, czy wyglądasz na nieszczęśliwą, bo szczęście Cię akurat rozpiera, jak tak sobie kopiesz i sadzisz. Rycie jest źródłem endorfin, co potwierdzają badania naukowe itd, ależ Ci ludzie nic nie wiedzą, jak dzieci we mgle.

Ah ci sasiedzi.Moi tez mi wsplolczuja nie raz uslyszalam teksty, ze oni sie wszystkiego pozbyli a ja sadze i bede tez niedlugo wywalac.I tak od wieli lat slysze, choc mam wrazenie, ze w koncu zrozumieli, ze mi ta pasja nie mija
tulucy 20:15, 17 lut 2022

Nieśmiertelne dwa teksty przechodzących chodnikiem znajomych i mniej znajomych: "a pani to tak ciągle tylko dłubie i dłubie w tym ogrodzie" i "znowu pani coś tu zmienia? a po co się tak męczyć?". Jak mówię, że ja lubię, to widzę, jak się powstrzymują od stukania w czoło.
vita 20:33, 17 lut 2022

Mgduska napisał(a)
Mój Stryj mówił - są różni podróżni
Ale to jest nic, upodobania estetyczne to nic, gorzej, jak mój sąsiad zamawia typa do oprysku i ta gadzina uporczywie pryska ogrodzenie czymś, głównie tam, gdzie u mnie rośnie najgęściej. A ja nie wiem czym, prawdopodobnie przeciw komarom. Jak mi jeszcze raz taki numer zrobią, odgrodzę się jakimś ohydnym plastikiem

Ja bardzo lubię ogrodników pracujących u sąsiada. Kawałek ogrodu oglądam codziennie z kuchennego okna. Jak mam okazję dopytuję, jaka to odmiana jarząbów, czy cedry padły zupełnie? Ucinamy sobie pogawędkę, aż miło Pozyskuję adresy i wskazówki.

Zapisuję sobie: 'Są różni podróżni', pozdrowienia dla Stryja
antracyt 20:35, 17 lut 2022

Moi sąsiedzi i znajomi już się nie dziwią. Ostatnio usłyszałam, że musze być porządnie zahartowana, bo cały rok w ogrodzie siedzę
Roocika 20:41, 17 lut 2022

Mgduska napisał(a)

Mnie się już nie chce kopać z koniem. Niech sobie mówią i robią jak chcą, dopóki mi się nie wpierdzielają będę udawać, że nie słyszę. Niektórzy są niereformowalni