Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Makao 06:49, 27 lut 2024

mrokasia napisał(a)

Wow, takiego sekatora to jeszcze nie widziałam. Jak to działa?

Na filmiku w necie tłumaczą że gdy wyczuje lekki nacisk to się zamykają same a jak to wygląda w realu to nie wiem.
Gruszka_na_w... 20:48, 27 lut 2024

mrokasia napisał(a)

U nas pojawiają się dość często, w końcu mieszkam 2km od Puszczy Kampinowskiej . Są też sarny, zające, bażanty. Ale do tej pory żaden łoś aż tak blisko domu się nie pojawił. Ze dwa dni temu na naszej lokalnej fb pojawiły się podziękowania dla OSP za pomoc w wyprowadzeniu łosia z posesji .

Bożenka/Grzebiuszka chwaliła się ostatnio pozyskaniem nawozu z kupy łosia. Łoś nawiedził sąsiedzką posesję.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margo2 22:50, 27 lut 2024

U nas ostatnio sporo dzikiej zwierzyny sie kręci.
Od zawsze były sarny, łoś tez się trafia.
Isia miała go za płotem. A ostatnio prawie się zderzyłam z dzikiem. Prawie w środku miasta.
Dobry pomysł z tymi trytytkami.
Żeby trawy tak bardzo nie brudziły trzeba je jesienią związywać. Tylko zawsze mi sie nie chce
Patrycja_KG_Lu 13:25, 29 lut 2024

mrokasia napisał(a)

Hmmm, muszę do nich zajrzeć. Wsadziłam je pod płotem (mają uzupełnić żywopłot nieformowany) i zapomniałam .
Wiesz, że one duże rosną?

Kasiu jak tam Twoje derenie Siberian Pearls? Przebarwione masz pędy? Szykowałaś im jakoś specjalnie dołki przy sadzeniu czy normalnie tak jak innym roślinom? Zamówiłam dziś 7 sztuk z wysyłką w połowie marca
Agatorek 13:53, 29 lut 2024

Kasia, ale fajnego zwierza spotkałaś .

Jeden z moich judaszowców pokazał mini pączusie. O dziwo, nie najstarszy egzemplarz . Wrzuciłam fotki.
Rojodziejowa 17:04, 29 lut 2024

Mnie ten Twój krokus rozczulił
mrokasia 09:05, 01 mar 2024

Mary, faktycznie tak informacja może ściągać zainteresowanie. Nasz Łoś staje się coraz bardziej znany. Przedwczoraj sąsiad spotkał go na drodze swojej wieczornej przebieżki. Nie miał się jak wycofać więc stanął za latarnianym słupem w nadziei, że łoś go minie. A ten podszedł i sąsiada obwąchał, na szczęście na tym zakończyło się to spotkanie. Łoś obwąchał się również z psem innego sąsiada, przez siatkowe ogrodzenie. Pies mądry, nie szczekał. Trzeci sąsiad przez 20 minut nie mógł wjechać na posesję bo łoś tarasował wjazd. Także tak .
mrokasia 09:06, 01 mar 2024

Makao napisał(a)

Na filmiku w necie tłumaczą że gdy wyczuje lekki nacisk to się zamykają same a jak to wygląda w realu to nie wiem.

Ciekawe.
mrokasia 09:06, 01 mar 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Bożenka/Grzebiuszka chwaliła się ostatnio pozyskaniem nawozu z kupy łosia. Łoś nawiedził sąsiedzką posesję.

mrokasia 09:10, 01 mar 2024

Margo2 napisał(a)
U nas ostatnio sporo dzikiej zwierzyny sie kręci.
Od zawsze były sarny, łoś tez się trafia.
Isia miała go za płotem. A ostatnio prawie się zderzyłam z dzikiem. Prawie w środku miasta.
Dobry pomysł z tymi trytytkami.
Żeby trawy tak bardzo nie brudziły trzeba je jesienią związywać. Tylko zawsze mi sie nie chce

Z tym wiązaniem miskantów to chyba trzeba mieć jakiś patent. U mnie zarówno sznurek jak i trytytki dość szybko się ześlizgiwały w górę kępy i przestawały trzymać źdźbła w ryzach.