Pierwsza moja myśl - róże to zawsze dobry pomysł.
Witam Cię serdecznie z pierwszą wizytą , ale nie ostatnią.
Podoba mi się ta Twoja rabata ale rozumiem też chęć udoskonalania.Ten pas begonii robi wrażenie, ale jeżeli nie chcesz bawić się co roku w sadzenie to może pas lawendy - na takiej patelni będzie rosła świetnie (no i pasuje do róż...)
Dziewczyny świetnie łączą róże z bylinami i delikatnymi trawami( tak na szybko: Madżenka, Rench, wichrowe wzgórze).
Hortensje to już na późne lato i jesień no i są duże.
Nie wyrzucaj broń Boże cebulowych i daj szansę irysom syberyjskim jak się zadomowią to Ci jeszcze pokażą.
To tyle moich luźnych przemyśleń.
Jeszcze raz popatrzyłam na ta rabatę i pomyślałam, że ten akcent wyraźnego koloru jaki robią begonie jest świetny i nie wiem, czy lawenda nie byłaby zbyt mdła przy jasnej kostce. Może te małe berberysy, "Bagatel" chyba się nazywają, a może róże okrywowe o drobnych ale ciemnych kwiatach.
Przepraszam,ale zaczynam mieszać. Im dalej w las, tym więcej drzew.
Lidko dziekuje za dobre rady ,uwielbiam begonie i to akurat chyba zostawie...no wlasnie irysy wsadzilam w zeszlym roku ,karpy byly chyba za gleboko wsadzone bo slabo kwitna ,wiem ze nie za bardzo lubia zasilanie wiec czekam
Agnieszko to jest kostka z posypka. Jest jeszcze bardziej w zolty z tej samej serii ale ten kolor co mam wydawal nam sie bardziej elegancki wiec wzielismy jasny popiel .